"Met Atelier E zet ik in

op bewuster leven, zelfzorg, zelfontwikkeling,

zelfliefde én creativiteit."

Mijn verhaal

Ik ben Evelien. Voor ik Atelier E opstartte, raasde ik door het leven. Zonder dat goed en wel te beseffen. Ik volgde mijn hart niet en hield geen rekening met de limieten van mijn lichaam. Ik sprak ontzettend streng tegen mezelf en zelfzorg stond lang op een laag pitje. 

Als kind was ik creatief. Ik ging naar de plaatselijke tekenschool en hield van knutselen, schrijven en buiten spelen. Ik studeerde best in stilte. Na mijn middelbare school wist ik niet wat ik wilde worden. Wél wist ik dat ik hield van schrijven. Dus koos ik voor taal- en letterkunde en later journalistiek. 

Tijdens mijn studies verloor ik creativiteit volledig uit het oog. Het volwassen werkleven vatte aan en ik beleefde mooie momenten als radio- en tv-journalist en later als communicatiemedewerker. Het stelde me in staat om dagelijks te schrijven, maar ontspannen creëren bestond niet meer.

 

In die periode pendelde ik veel en leerde mezelf haken. Mijn treinritten werden weer leuk! En toch liep het mis. Ik leefde op automatische piloot en spartelde door de weken. Tijdens mijn laatste job als lesgever riepen mijn lichaam en hoofd me letterlijk een halt toe. In de daaropvolgende pauze herontdekte ik de deugd van creativiteit. 

creatieve workshops en getaways | podcast

Noem me gerust een gevoelige ziel. Ik hou van dieren, reizen, koffie, zacht winterbeddengoed en kan énorm genieten van wandelen en knappe vergezichten. Lang zag ik mijn gevoeligheid als iets negatiefs, nu zie ik het als een kracht. 

Het stelt me in staat om creatief om te gaan met mijn leven. Ik hou van afwisseling. Ik ben een mensenmens, een nieuwsgierig mens en bovenal een creatief mens. Met Atelier E zet ik in op bewuster leven, zelfzorg, zelfontwikkeling, zelfliefde én creativiteit. 

Ik organiseer (off- en online) creatieve workshops die focussen op vertragen. Want ik geloof er heel sterk in dat op die manier onthaasten in de hectiek van alledag helend is voor zowel je lichaam als je mentale welzijn. Regelmatig bied ik ook getaways aan. Noem het creatieve zelfzorgretraites! 

Tal van cursussen rond persoonlijke ontwikkeling hebben me gebracht waar ik nu ben. Ik kan eindelijk écht zeggen dat ik hou van mezelf. Ik zorg goed voor mezelf, ik ben lief voor mezelf. Dat wil ik ook voor jou! In mijn podcast raak ik thema's aan als bewuster leven, zelfzorg, vertragen, zelfliefde, de kracht van positieve gedachten... zodat jij kan groeien als mens! 

Creatief schrijver

Ik geloof er ook sterk in dat elke stap in je leven helpt in je groeiproces als mens. Atelier E is een mix van elk van mijn voorgaande jobs: lesgever - radio- en tv-journalist - communicatiemedewerker. Want voor Atelier E verzorg ik ook zelf mijn social media, schrijf ik persberichten, werk ik aan video's en een podcast en blog ik over DIY en zelfzorg. Als alles mooi samen komt... :)

Schrijven ligt me heel nauw aan het hart. Het was lang beroepsmatig mijn dagelijkse kost. Ik werk niet meer als schrijver in loondienst, maar je kan wél nog altijd op mijn pen beroep doen. Het liefst van al schrijf ik over creatieve topics en thema's rond persoonlijke groei. Heb je er een beeld bij nodig? Dan haal ik ook met plezier mijn fototoestel boven. 

Misschien heb je het al gemerkt? Atelier E verscheen al meermaals in de boekjes. Mijn achtergrond heeft er veel mee te maken. Als journalist zag ik welke persberichten zonder pardon in de vuilbak belanden en welke mooi op tafel bleven liggen. Daarna werkte ik bij een communicatiedienst zelf aan persberichten, die één voor één het nieuws haalden. Ik pas m'n ervaring nu ook toe voor mijn eigen onderneming: voor Atelier E. Leuk, hé! Leer ik jou ook hoe jij helder en overtuigend schrijft? 

 

Liefs, 

Evelien 

Meer weten? samenwerken? 

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Pinterest Icon

© 2020 - Atelier E - Sint-Truiden, België

Tot uiterlijk 15/3/2022 kandidaat-ondernemer

bij Ondernemersatelier cvba so - Starterslabo Limburg
Windekestraat 1, 3600 Genk | 089 36 57 71 | lim@starterslabo.be 
BTW BE 0876 478 439