Met Atelier E wil ik je inspireren tot een bewuste, trage en creatieve levensstijl. Zodat druk-druk-druk plaats maakt voor meer balans en rust. Zodat je je leven graag leeft en er meer tijd is voor wat je blij maakt.

ATELIER
WIE?

Mijn verhaal

Ik ben Evelien. Voor ik Atelier E opstartte, raasde ik door het leven. Zonder dat goed en wel te beseffen. Ik volgde mijn hart niet en hield geen rekening met de limieten van mijn lichaam. Ik sprak ontzettend streng tegen mezelf en zelfzorg stond lang op een laag pitje. 

Als kind was ik creatief. Ik ging naar de plaatselijke tekenschool en hield van knutselen, schrijven en buiten spelen. Ik studeerde best in stilte. Na mijn middelbare school wist ik niet wat ik wilde worden. Wél wist ik dat ik hield van schrijven. Dus koos ik voor taal- en letterkunde en later journalistiek. 

Tijdens mijn studies verloor ik creativiteit volledig uit het oog. Het volwassen werkleven vatte aan en ik beleefde mooie momenten als radio- en tv-journalist en later als communicatiemedewerker. Het stelde me in staat om dagelijks te schrijven, maar ontspannen creëren bestond niet meer.

 

In die periode pendelde ik veel en leerde mezelf haken. Mijn treinritten werden ontspannend én leuk! En toch liep het mis. Ik leefde al te lang op automatische piloot en spartelde steeds moeizamer door de weken. Tijdens mijn laatste job als lesgever riepen mijn lichaam en hoofd me letterlijk een halt toe.

 

In de daaropvolgende broodnodige pauze herontdekte ik meer dan eens de deugd van creativiteit. Ik besliste om het roer nogmaals om te gooien (journalist - communicatiemedewerker - lesgever :)) en riep mijn droom in het leven: een eigen zaak. Gedaan met denken 'wat als?', wel durven in mijn kracht staan. 

 

In Atelier E breng ik al mijn passies, inzichten en ervaringen samen. Heerlijk is dat :) 

creatieve workshops en retraites | podcast over zelfontwikkeling

Noem me gerust een gevoelige ziel. Ik hou van dieren, reizen, koffie, zacht winterbeddengoed en kan énorm genieten van wandelen en knappe vergezichten. Lang zag ik mijn gevoeligheid als iets negatiefs, nu zie ik het als een kracht. 

Het stelt me in staat om creatief om te gaan met mijn leven. Ik hou van afwisseling. Ik ben een mensenmens, een nieuwsgierig mens en bovenal een creatief mens. Ik hou van connecteren en inspireren. 

 

Ik organiseer (off- en online) creatieve workshops en bied DIY-pakketten aan, die focussen op vertragen en met volle aandacht bezig zijn. Op die manier onthaasten in de hectiek van alledag is een geschenk voor zowel je lichaam als je mentale welzijn. Het is groeien in mindfulness. Stapjes zetten om je aandacht te verleggen en steeds bewuster in het leven te staan.

 

Regelmatig bied ik ook retreats aan. In de creatieve retreats staan bewuste creativiteit, yoga|meditatie en inspiratiesessies rond welzijn en zelfontwikkeling centraal. Full focus op jezelf en sterker naar huis! In mijn podcast praat ik over mijn eigen groeiproces, in de hoop dat het je vleugels geeft. 

Ik heb wat watertjes doorzwommen en daarom jarenlang tijd, liefde én geld in mezelf geïnvesteerd. En dat blijf ik doen. Ik kan je zeggen: het was - en is - het volledig waard. Tal van coachings, verhelderende gesprekken met therapeuten, boeken en cursussen rond persoonlijke ontwikkeling hebben me gebracht waar ik nu ben.

 

In tegenstelling tot vroeger kan ik nu écht zeggen dat ik hou van mezelf. Ik zorg goed voor mezelf, ik ben lief voor mezelf, ik heb mezelf zó goed leren kennen. Dat wil ik ook voor jou! Met Atelier E wil ik jou begeleiden naar een tragere, bewustere én creatieve levensstijl met jezelf als je eigen beste vriend. 

 

Zodat druk-druk-druk plaats maakt voor balans en rust. Zodat ook jij een leven creëert dat je graag leeft. Eentje waarin je de hobbels onderweg (want het is normaal dat die er zijn) met meer schwung, veerkracht en optimisme neemt. Eentje met bovenal veel kalmte en schoonheid.

Let's slow down together. 

Liefs, 

Evelien 

Meer weten? samenwerken? 

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Pinterest Icon

© 2020 - Atelier E - Sint-Truiden, België

Tot uiterlijk 15/3/2022 kandidaat-ondernemer

bij Ondernemersatelier cvba so - Starterslabo Limburg
Windekestraat 1, 3600 Genk | 089 36 57 71 | lim@starterslabo.be 
BTW BE 0876 478 439 

Foto's: eigen materiaal & véél van Spot Workshops | Leen Van de Sande