Met Atelier E wil ik je inspireren tot een bewuste, trage en creatieve levensstijl. Zodat druk-druk-druk plaats maakt voor meer balans en rust. Zodat je je leven graag leeft en er meer tijd is voor wat je blij maakt.

Styled Shoot 7-3-21 Laetitia photography

OVER
MIJ

WAAROM IK MET aTELIER e BEGON

Ik ben Evelien. Voor ik Atelier E opstartte, raasde ik door het leven. Zonder dat goed en wel te beseffen. Ik volgde mijn hart niet en hield geen rekening met de limieten van mijn lichaam. Ik sprak ontzettend streng tegen mezelf en zelfzorg stond lang op een laag pitje.

Ik vinkte als een razende to do's af. Het leven leefde mij, ik kende weinig rust. Ik voelde dat mijn lichaam steeds vermoeider werd, ik kreeg het ene kwaaltje na het andere. En toch bleef ik doorgaan. Want: 'opgeven doen we niet'. Mijn lijf begon steeds meer te protesteren, ik sliep slecht, ik kende veel pieken en dalen. 

Tot ik er genoeg van had. Ik wilde meer (emotionele) balans, meer grip op mijn tijd, mijn leven meer in handen hebben... Tal van coachings, verhelderende gesprekken met therapeuten, boeken en cursussen rond persoonlijke ontwikkeling zorgden ervoor dat ik almaar meer inzicht kreeg. Inzicht in het leven en in mezelf. 

Ironisch genoeg liep het in de winter van 2019 toch mis. Mijn lijf en geest staakten volledig. Ik had te lang op automatische piloot geleefd. Ik werd thuis geschreven met een burn-out. Wat was dat nodig! In die periode begon ik alle opgedane informatie pas écht in de praktijk om te zetten.

 

Ik leerde wat écht rusten is, ik leerde een goede vriendin zijn voor mezelf, ik leerde tijd creëren, ik leerde hoe belangrijk het is om je ankers te kennen en die in je dagelijkse leven te integreren in plaats van alleen als je eens tijd hebt... Ik leerde leven aan een trager tempo, met meer aandacht voor wat me omringt. 

Dat wil ik ook voor jou! Ik heb mezelf zó goed leren kennen. Het is het meest waardevolle dat je kan doen voor jezelf. Met Atelier E help ik je op weg naar een leven met meer rust, tijd, veerkracht en plezier. Noem me gerust 'professioneel rustzoeker en -brenger'. Dat doe ik via laagdrempelige creatieve workshops en welzijnsvormingen, online cursussen en (meerdaagse) retreats. 

2Q3A0714-min.jpg

Mijn achtergrond

Als kind al was ik het liefst creatief bezig. Ik ging naar de plaatselijke tekenschool en hield van knutselen, schrijven en buiten spelen. Ik wilde het liefst van al naar de kunsthumaniora, maar deed dat niet, want mijn omgeving vertelde me goedbedoeld 'dat ik te slim was' en 'dat daar weinig toekomst in zit'. 

 

Ik volgde braafjes het parcours zoals het me werd aangemoedigd en studeerde af in Grieks-Latijn. Na mijn middelbare school wilde ik graag naar het buitenland, een jaartje uitwisselingsprogramma. Ik was geïnteresseerd in sinologie en afrikanistiek, maar opnieuw: ik koos veilig voor taal- en letterkunde en later journalistiek.

Door onzekerheid volgde ik héél lang mijn gevoel niet. Ik koos louter rationeel en hechtte veel belang aan andermans mening. Ik leefde eigenlijk mijn leven niet en durfde niet op mezelf vertrouwen. Ik had het gewoon ook nooit eerder geleerd. 

 

Tijdens mijn studies verloor ik creativiteit volledig uit het oog. Het volwassen werkleven vatte aan en ik beleefde mooie momenten als radio- en tv-journalist, communicatiemedewerker en lesgever anderstaligen. Het stelde me in staat om dagelijks te schrijven en met groepen te werken, maar ontspannen creëren bestond niet meer.

Geleidelijk aan herontdekte ik de deugd van creativiteit, van schrijven en van buiten zijn. Alles wat ik als kind al van nature deed. 30 jaar worden en het jaar 2020 gaven me symbolisch kracht om het roer nogmaals om te gooien (journalist - communicatiemedewerker - lesgever :)). Ik riep mijn droom in het leven: een eigen zaak. Gedaan met denken 'wat als?', wel durven in mijn kracht staan. 

 

In Atelier E breng ik al mijn passies, inzichten en ervaringen samen. Heerlijk is dat :) Ik wil jou inspireren tot een bewuste, trage levensstijl. Zodat druk-druk-druk plaats maakt voor balans en rust. Zodat ook jij een leven creëert dat je graag leeft. Eentje waarin je de hobbels onderweg (want het is normaal dat die er zijn) met meer schwung, veerkracht en optimisme neemt. Eentje met veel kalmte en schoonheid. Eentje met meer tijd voor wat jij leuk vindt.

 

Let's slow down together. 

 

Liefs, 

Evelien

Meer weten? samenwerken?