top of page
Branding.AtelierE.120422-84.jpg

Hi, ik ben Evelien ☼

Ik wil jou op weg helpen naar een lichter, trager, zonniger leven met meer rust, veerkracht, plezier en tijd voor wat jou blij maakt. Ik wil jou tonen dat creativiteit en journallen krachtige instrumenten zijn, die je ondersteunen op die weg. Toegankelijk én voor iedereen weggelegd.

Ik hoor en zie vaak mensen die geen tijd hebben om momentjes voor zichzelf in te bouwen. Dat breekt mijn hart. Vooral dan, omdat ik weet hoe nodig het is om op tijd en stond op de rem te staan. Het heeft kwalijke gevolgen, als je steeds maar 'aan' staat en druk-druk-druk lange tijd jouw normale gang van zaken is. Je mentale én fysieke batterijtjes geraken stilaan leeg...

Ik weet dat, omdat ik zelf jarenlang 'door' ging, zonder dat goed en wel te beseffen, en op een gegeven moment de zon niet meer scheen. ⛈️

Mijn burn-out, 
een wake-up call

Hoewel ik als kind van nature niets liever deed dan creëren, pagina's vol schrijven en buiten spelen, verloor ik dat als volwassene gaandeweg. Het leven begon me steeds meer te leven. Ik had het altijd druk-druk-druk, piekerde veel, kwam moeilijk tot rust en sliep slecht. Soms voelde ik me een robotje of een marionet. 

Ik sprak streng tegen mezelf en maakte mezelf wijs dat het normaal was om zo te leven. "Dit is nu eenmaal het volwassen leven. Het leven is gewoon zo druk. Stop met klagen en ga door." Herkenbaar? Ik was niet bijzonder tevreden in mijn toenmalige jobs en geloofde er niet in dat een eigen zaak voor mij was weggelegd. "Ooit, ooit... maar niet nu." Herkenbaar?

Ik kreeg meer en meer kwaaltjes. Permanente keelpijn, prikkelbare darm, rugpijn, stijfheid, hoofdklachten, insomnia, krop in de keel, emotioneel onstabiel, chronische vermoeidheid, acné... Mijn lijf schreeuwde om aandacht. Ik dacht dat ik ernaar luisterde, want ik schuimde specialisten af, ging in gesprek met therapeuten en verslond cursussen en boeken rond persoonlijke ontwikkeling. 

En toch doofde in de winter van 2019 de zon. Mijn lijf en geest staakten volledig. Ik had té lang op automatische piloot geleefd. Ik ben een avonturier en ik hou van lange wandelingen in de natuur, maar in die eerste periode kreeg ik mezelf niet eens meer in beweging. Doodmoe. Ver in het rood gaan. Een burn-out, met een depressie als bonus.

Vanaf dan besloot ik het roer écht om te gooien...

2Q3A0722.jpg
2Q3A0714-min.jpg
18069523309235649.jpg
Styled Shoot 7-3-21 Laetitia photography_ Arima Styling_ Atelier E_ Julie Biscuit_ Sharina

Creativiteit & journallen als ankers ☼

Ik creëerde een leven, waarin wat mijn hart warm maakt, prioriteit heeft. Een bewust leven waarin algemene rust heerst en de zon meer schijnt. Eentje waarin ik de hobbels onderweg met meer schwung de baas kaan.

Ik sleutelde aan mijn veerkracht, zelfvertrouwen en optimisme. En ik zorgde ervoor dat (innerlijke) rust, plezier en tijd voor wat me blij maakt het nieuwe normaal werd, in plaats van de uitzondering. Ik besloot dat ik mijn droom niet langer zou uitstellen en bouwde een eigen zaak uit, waar ik zo trots op ben.

Hoe ik dat heb gedaan? Door eenvoud, evenwicht, expressie en energie in mijn leven te brengen. De E's in Atelier E  De hemel trok weer open toen ik creativiteit en schrijven opnieuw toevoegde aan mijn dagelijks leven. "Om naar buiten te gaan, heb je eerst naar binnen te gaan." Het is een cliché, maar eentje die staat als een huis.

 

Alle antwoorden die je nodig hebt, zitten namelijk in jezelf.  Door te vertragen, bewust te zijn, tijd te nemen en het stil te maken, leer je jezelf veel beter kennen. Wat heb je nodig? Wat niet? Wat is belangrijk voor je? Waar wil je naartoe? Waar mag je meer tijd voor maken? En waarvoor minder? Journallen is niet tijdrovend, wel zó krachtig. Creativiteit is zó rustgevend. 

En rust, dat heb je nodig. Neem het van mij aan.

Meet me on the sunny side? ☼

Image by Nic Y-C

 Evelien houdt van ... ☼

1  - staren naar de lucht: en al zeker als die 100 tinten roze-oranje kleurt
2 - dieren: ze heeft 4 geadopteerde katten, 1 hond en 3 kippen 
3 - talen: ze spreekt Engels, Frans, Spaans en een klein mondje Zweeds
4 - buiten zijn: weer of geen weer 
5 - lekker eten: uit alle uithoeken van de wereld
6 - de wereld: ze zegt wel eens dat ze een 'crush' op de wereld heeft
7 - reizen: reisbegeleider in haar vrije tijd 
8 - mensen: verbondenheid en samenzijn, daar leeft ze van op 
9 - tweedehandsvondsten: in haar huis een mix van vintage en nieuw
10 - zacht beddengoed

bottom of page