top of page

Bohemian karakter in de slaapkamer

Ik slaap niet altijd even goed. De sfeer in mijn slaapkamer hou ik daarom bewust kalm. Rustige kleuren, geen rommel op m’n vintage rotan bureau en sinds een tijdje twee zelfgemaakte dromenvangers boven m’n bed. Een boho-vibe die schijnbaar wonderen doet.
Inspiratie uit Mexico


Ik ben dol op reizen. Twee zomers geleden trok ik naar Mexico en bezocht ik de Maya-site Bonampak. Ze verkopen er handgemaakte dromenvangertjes in allerlei leuke kleuren en met vrolijke veertjes. Dromenvangers zouden ’s nachts de boze dromen in hun web vangen en ze ’s morgens weer weg laten glijden. Met dat idee in het achterhoofd ging ik zelf aan de slag.

Moderne macramé


Bijgeloof of niet: ik slaap wel degelijk beter sinds er twee dromenvangers boven m’n bed hangen. Eentje is geentje, toch? Ik wilde een rustige sfeer in de slaapkamer creëren en koos daarom voor zachte kleuren en geometrische macramé op een ring. In de rechtse ring komt een beetje zalmroze wol terug en ook een macramé-veer voor een extra tikkeltje boho.


Tweedehands wol


De zalmroze wol heeft trouwens een geschiedenis. Een tijdje geleden werd ik op slag verliefd op deze streng wol in de kringwinkel. Ik bedoel: dat charmante etiket alleen al! Na wat opzoekwerk blijkt het Franse wol uit de jaren zestig. Wol met een verhaal dus en dat voor maar 50 cent! Dankzij Mexico kreeg de oude Franse wol een nieuw leven in België. Mooi toch?


Rotan en droogbloemen


Het geometrische patroon van de ringen zet zich verder op mijn dekbedovertrek van Ikea. En hetzelfde kleurenpalet vind je terug in de droogbloemen van Arima Styling aan de andere kant van mijn slaapkamer. Op mijn vintage rotan bureau, die ik trouwens ook voor een prikje vond bij een lokale brocantezaak, ligt verder alleen mijn bullet journal en een setje stiften. Ik schrijf er vlak voor het slapengaan mijn gedachten in neer en kruip dan meteen onder de lakens. Boho nachten, betere nachten? Ik denk van wel!


Meer weten over bullet journal?


Lees hier meer. 

Samen creatief aan de slag na corona?

Atelier E biedt allerlei creatieve workshops aan!

Heb je zin in een creatieve activiteit met vriendinnen, collega's, familie bij jou thuis? Of zoek je iets leuks voor een vrijgezellen, verjaardagsfeest of een doorsnee zondag?

Dat kan! Ik kom naar jou toe en zorg voor al het materiaal.


Wallhanging bestellen?


Geen zin om zelf aan de slag te gaan, maar wél zin om unieke wanddecoratie in je huis te halen? Je kan altijd eentje bij me bestellen! Contacteer me en dan bespreken we samen je wensen!bottom of page