top of page

Maak zelf een herbruikbare geurverfrisser uit vilt

Hmmm, dat ruikt hier lekker!

Deze DIY is er speciaal voor de autoliefhebber, nu er geen autosalon is. Of voor de fan van lekkere geuren, ’t is maar hoe je het bekijkt. In een wip maak je een leuk én welriekend accessoire voor in je vierwieler.


1. Wat heb je nodig?

Zoek wat vilt in verschillende kleuren bij elkaar. Neem er ook een schaar, wat touw en transparante textiel- of alleslijm bij. En vooral: jouw favoriete essentiële olie!


2. Knip een leuk figuurtje

Knip je vilt in een plezante vorm. Een autootje, een plant, een diertje, een bosje bloemen … Doe eens gek! Ga je voor deze cactus, dan knip je alle onderdelen twee keer – behalve de rode bloemetjes – voor een mooie voor- en achterkant.

3. Lijmen maar!

Plak alle delen met je textiel- of alleslijm op elkaar. De bloemetjes plak je netjes tussen

de twee cactusdelen. Ook het touwtje komt ertussen. Daarmee kan je je figuur straks ophangen. Met een zwart stiftje teken je wat stekeltjes op de cactus.


4. Lekker geurtje

Nu nog een vijftal drupjes van je favoriete essentiële olie en je bent klaar voor een welriekende autorit! Je kan de geurverfrisser natuurlijk ook in een kamer of in een kast hangen. Is de geur vervaagd? Doe er dan opnieuw wat olie op. 

Nog meer creatief aan de slag?

Atelier E biedt allerlei workshops en diy-pakketten aan!


Heb je zin in een creatieve activiteit met vriendinnen, collega's, familie bij jou thuis? Of zoek je iets leuks voor een vrijgezellen, verjaardagsfeest of een doorsnee zondag?

Dat kan! Ik kom naar jou toe en zorg voor al het materiaal.

bottom of page