Handlettertip - How to fake kalligrafie?

Een nieuwe maand, een nieuwe week, een nieuwe dag. Wist je dat we volop in de week van de poëzie zitten? Yes, van 28 januari tot en met 3 februari. In mijn bullet journal schreef ik op mijn nieuwe maandpagina daarom sierlijk een kort zelfgeschreven gedichtje. In deze blogpost leg ik je uit hoe je zélf in zo'n kalligrafiestijl kan schrijven.


In de bullet journal hoef je niet sierlijk te schrijven (lees hier meer over het systeem) - ik doe dat wel, omdat ik mijn bujo ook als een creatieve uitlaatklep gebruik en gewoon graag handletter. Handletteren is niet schrijven, maar tekenen met letters. De mogelijkheden zijn eindeloos. Letters met schreef, blokletters, letters uit proportie, sierlijke letters à la kalligrafie...


In mijn workshops 'handletteren' ga ik hier uitgebreid op in. Laat me vandaag alvast even ingaan op die kalligrafie. Ken je dat? Supersierlijk schrijven met een speciale kroontjespen, die je meestal in inkt dopt. Welll, ik fake kalligrafie om ook sierlijke woorden op papier te zetten. En 't is echt niet zo moeilijk, als het misschien lijkt.


How to fake kalligrafie?


In de kalligrafie zet je dikke lijnen naar beneden en dunne lijnen naar boven. Dat principe hou je dus ook in het achterhoofd als je 'vals' speelt. In de afbeeldingen hieronder zie je hoe ik mijn woorden opbouw (niet mijn scherpste foto's, but you'll get the point).


Ik teken de letters eerst 'normaal' en daarna pas ik het kalligrafieprincipe toe door telkens een extra lijn toe te voegen en daarna het geheel in te kleuren. Fake kalligrafie duurt dus wat langer dan normale kalligrafie. Ik vind dat net leuk. Handletteren is tekenen en dus doe je dat sowieso niet zo snel als je schrijft. Voor mij is het pure ontspanning: slow down. Ik word één met mijn blad en kom volledig tot rust. #creatiefvertragen :)

Video kijken?Nu jij! ;-) Schrijf iemand een lief tekstje en haal je mooiste kalligrafie boven. Het zijn gekke tijden, iedereen kan iets liefs gebruiken. Deel gerust deze blogpagina als je dit leuk vindt. Mocht je een kaartje schrijven met mijn tips, laat je het me dan weten? Zo kan ik meegenieten van jouw resultaat. Je mag me altijd taggen (met @atelier___e) op Instagram, als je een foto deelt.


Liefs,

Evelien


PS: Merkte je op dat mijn kleine gedichtje een haiku is? Later meer hierover! ;-)


Samen creatief aan de slag na corona?

Atelier E biedt allerlei creatieve workshops aan.

Heb je zin in een creatieve activiteit met vriendinnen, collega's, familie bij jou thuis? Of zoek je iets leuks voor een vrijgezellen, verjaardagsfeest of een doorsnee zondag?

Dat kan! Ik kom naar jou toe en zorg voor al het materiaal.


Zin om thuis creatief te zijn?


Neem een kijkje in de webshop.

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Pinterest Icon

© 2020 - Atelier E - Sint-Truiden, België

Tot uiterlijk 15/3/2022 kandidaat-ondernemer

bij Ondernemersatelier cvba so - Starterslabo Limburg
Windekestraat 1, 3600 Genk | 089 36 57 71 | lim@starterslabo.be 
BTW BE 0876 478 439