herbronnen dankzij creativiteit

2Q3A2525.jpg

Creatieve 
retraites in Vlaanderen

Als eerste in Vlaanderen organiseert Atelier E creatieve retraites voor volwassenen, van een dagdeel, een dag of meerdere dagen. Altijd met volgende ingrediënten: véél creativiteit + gezellige sfeer + rustig en inspirerend kader. 

Heb je nood aan een dosis creatieve energie? Uit je hoofd gaan en ongestoord met je handen in de weer zijn? Atelier E organiseert creatieve retreats in België, waarin hedendaagse workshops centraal staan. 

Een retreat draait om samenzijn, elkaar inspireren, nieuwe creatieve technieken leren en vooral ook tot rust komen en aandacht schenken aan je handelingen. Het is bewezen dat je door met aandacht creatief te vertragen groeit naar een bewustere levenshouding. En zo'n houding helpt je dan weer in de alledaagse drukte. 

Tijdens een retreat gaat het er dus niet snel-snel-snel aan toe, want: rust is ook een actie. "Is dit niet héél zweverig allemaal?" Nee, hoor. Het is vooral gezellig samen zijn in kleine groep en in een rustige omgeving. Je gaat naar huis met méér bewustzijn, een ontspannen geest en lichaam en véél creatieve inspiratie. Wanna join? 

When we gather together, we find our voices. 

When we gather together, our collective energy emboldens us. 

When we gather together, magic happens. 

creatieve DAG retreat

Een dagdeel of ganse dag waarin je creatief vertraagt - elke editie een andere ontspannende creatieve sessie. De focus ligt op opgaan in het moment, onthaasten en energie tanken. Soms komt er ook een momentje zachte yoga aan bod, om volledig te ontspannen. 

1 creatieve sessie 
dagdeel | GANSE DAG

creatieve weekend retreat

Een retreat van meerdere dagen staat garant voor héél véél creativiteit. Experimenteren, nieuwe skills leren, rust vinden, digitaal afkicken... Meestal starten we de dag ontspannend met een korte yogales. We maken ook wat tijd om stil te staan bij hoe je meer rust en balans in jouw dagelijkse leven kan brengen.

meerdere creatieve sessies

Volledige dag | meerdere dagen

Omwille van COVID-19 werden er geen winterretreats in 2020-2021 aangeboden. In de lente van 2021 hoopt Atelier E opnieuw enkele eendaagse retreats te organiseren. In de zomer worden meerdaagse retreats gepland.

Nieuwe edities vinden plaats in augustus 2021. Binnenkort deel ik meer info.

Wil je op de hoogte blijven? Laat je gegevens dan hieronder achter. 

Bedankt voor de inzending!

ONLINE CREATIEVE RETRAITE

Nieuwe edities zouden normaal plaatsvinden in januari/februari. Alleen is het nu geen ideaal moment om je er warm voor te maken. Wél maak ik je graag warm voor wat anders. Wat denk je ervan als die editie naar jou thuis komt?

 

That's right, ik presenteer je graag: SLOW FLOW @ HOME. 

Jij ontvangt een box, die creatieve zelfzorg én vertragen ademt, zodra je 'm opent.

De ingrediënten? Twee creatieve workshops, tips om te vertragen, zachte yoga en meditatie. In de box zit alle materiaal voor de workshops, extra goodies én een draaiboekje, dat jou vertelt hoe je de box best beleeft. Zodat jij - net zoals tijdens een live getaway - een ontspannen, sfeervol en tegelijk energiegevend moment beleeft. Je krijgt ook toegang tot een gesloten pagina waarop je alle bijhorende video's kan bekijken. Zo zijn we toch een beetje bij elkaar! 

Prijs: 54.95 euro 

Toegang tot de gesloten Slow Flow-pagina krijg je vanaf 20 december tot en met eind maart.

7_edited.jpg
8_edited.jpg
8_edited.jpg
7_edited.jpg

Sfeerbeelden van de creatieve dag retreat in augustus 2020

Wat de deelnemers vonden

Eline

Het concept zegt het zelf: nood aan ontspanning en even weg uit de ratrace? Nood aan een avondje volledig voor jezelf? Dan is dit echt iets voor jou. Je start met een deugddoende yoga-les waardoor je stressniveau meteen een tiental trappen lager ligt.  Als er een goede basis is gelegd, leer je een leuke techniek aan om met een mooie creatie naar huis te kunnen gaan. Tot slot eindigt de getaway met een rustgevende meditatie. Van een TOP-event gesproken! Vandaag de dag lopen we onszelf zo snel voorbij, we hebben nergens meer tijd voor, we doen alleen nog wat we 'moeten' en zitten 's avonds bekaf in de zetel. Gelukkig worden we hier niet van... Maar door af en toe eens te ontsnappen aan wat 'moet' en af en toe eens van die sneltrein te stappen, kom je terug tot jezelf. 

Tessa

Het was voor mij een aangename, gezellige en creatieve avond. Ik sta al te popelen voor een tweede keer!

Julie

Ik ben graag creatief bezig, maar thuis komt het er nooit van. De leuke combinatie met yoga en meditatie verraste me en daarom sprak het event me aan. Het was super leuk en zeker een aanrader.