top of page

CREATIEVE
RETREATS
In Vlaanderen

Experimenteren en nieuwe creatieve technieken leren tijdens een inspirerende getaway?
Dat is herbronnen!  

2Q3A2525.jpg

herbronnen dankzij creativiteit

  • Heb je nood aan pauze?

  • Wil je eventjes écht weg zijn uit je drukke leven? 

  • Wil je tijd voor en met jezelf? 

  • Steek je graag de handen uit de mouwen? 

  • Leer je graag nieuwe technieken? 

Als eerste in Vlaanderen organiseert Atelier E creatieve retreats voor volwassenen, van een dagdeel, een dag of meerdere dagen. Altijd met volgende ingrediënten: véél creativiteit + gezellige sfeer + rustig en inspirerend kader. 

Tijdens een creatieve getaway staan vertragen en zelfzorg centraal. We combineren creatieve sessies met tips en inzichten om bewuster te leven met meer rust en balans. Het draait om samenzijn, elkaar inspireren, nieuwe creatieve technieken leren en vooral ook tot rust komen en aandacht schenken aan je handelingen.

 

Het is bewezen dat je door met aandacht te vertragen groeit naar een bewustere levenshouding. En zo'n houding bied je een houvast in de alledaagse drukte. Tijdens een retreat gaat het er dus niet snel-snel-snel aan toe, want: rust is ook een actie. Geen propvol programma dus, wél tijd voor dat ene boek, voor een wandeling, voor een powernap... 

tiny retreat

Een dagdeel of ganse dag waarin je creatief vertraagt - elke editie een andere ontspannende creatieve sessie. De focus ligt op opgaan in het moment, onthaasten en energie tanken. Soms komt er ook een momentje zachte yoga aan bod, om volledig te ontspannen. 

1 creatieve sessie 
dagdeel | GANSE DAG

all the way retreat

Een retreat van meerdere dagen staat voor véél creativiteit. Experimenteren, nieuwe skills leren, rust vinden, digitaal afkicken... Meestal starten we de dag ontspannend met een korte yogales. We maken ook tijd om stil te staan bij hoe je meer rust en balans in jouw dagelijkse leven kan brengen.

meerdere creatieve sessies

meerdere dagen

op de hoogte blijven van nieuwe edities?

Omwille van COVID-19 worden er voorlopig geen retreats georganiseerd. In de zomer van 2021 staat hopelijk minstens één 'tiny retreat' op de agenda. Een 'all the way retreat' organiseren ligt moeilijker, aangezien je ter plaatse logeert. Wil jij op de hoogte blijven? Drop je gegevens hieronder. 

Bedankt voor de inzending!

Sfeerbeelden van de tiny retreat in augustus 2020