top of page

Creatieve workshops

Leer in een live workshop een nieuwe creatieve skill. Je focust telkens op het proces, op verbinding en op vertragen. Hieronder vind je het live cursus- en workshopaanbod, waarvoor je nu kan inschrijven. 😘 Workshops gaan door bij Atelier E in Sint-Truiden, tenzij anders aangegeven. 

Geplande workshops

Workshopkalender

Herken jij dit?

😏 's Avonds plof je makkelijk in de zetel. Creatief bezig zijn, komt er vaak niet van. "Nu nog al mijn gerief bovenhalen, nee laat maar..." Het frustreert je dat je amper tijd lijkt te vinden.

😏 Je hebt Pinterest-borden vol ideeën, maar voert er amper wat van uit. Als je wel tijd hebt, weet je niet goed waar eerst te beginnen.

😏 Soms blokkeer je en verlies je jezelf in het opzoekwerk van een nieuwe skill. "Dit ga ik nooit kunnen." "Als ik eraan begin, dan wil ik het ineens goed doen." Faalangst en perfectionisme houden jou tegen om creatief plezier te hebben. Een begonnen project belandt meer dan eens in de vergeetschuif.

😏 Je wil graag iets nieuws leren en bent op zoek naar een rustgevende activiteit, maar je hebt geen zin om alles zelf uit te zoeken. Je voelt in je kleine teen dat creativiteit jouw dada zou kunnen zijn, maar bent er ook onzeker over. Misschien werd (of wordt) er tegen jou gezegd dat je 'niet creatief' bent? 

2Q3A2700.jpg

Train jouw creatieve spier
Leer een nieuwe skill

Heb jij zin in een nieuwe creatieve én rustgevende hobby?

Voel jij je aangetrokken tot geweven items? Gaat je oog als vanzelf naar knappe woordkunst (handgetekende kaartjes en toffe lay-outs)?  Loop jij ook altijd zo blij als je een mooie raamtekening spot en wil je dit zelf kunnen? 

 

In de creatieve en inspirerende workshops van Atelier E verdiep jij je in de basics, zodat je daarna lekker zelf aan de slag kan. Je ontdekt de meest gebruikte technieken. En vooral: je leert (opnieuw) genieten van creatief bezig zijn en merkt op hoe het jou rust brengt. 

Creativiteit is er voor iedereen 🙏

Mooie woorden...

Christa over de workshop 'Handletteren' 

"De opbouw was goed en de voorbeelden voor mij een must en leerrijk! Schikking en opvulling op het blad, kiezen van de belangrijkste woorden zijn heel interessant. Een leerrijke, ontspannende workshop. Gastvrij ontvangen, de sfeer was subliem. We vertrokken allemaal met een glimlach op ons gezicht!"

Praktisch

Bij Atelier E in Sint-Truiden (tenzij anders vermeld)

Kleine groepjes 

⚡ Een plek waar de zon altijd schijnt

Nieuwe vaardigheden waar je thuis steeds weer naar kan teruggrijpen

Waarom organiseer ik
live workshops? 

Omdat ik jou volledig begrijp! 😘

Hoewel ik als kind niets liever deed dan tekenen en kliederen, verloor ik als volwassene volledig het plezier van creatief zijn. Ik probeerde het af en toe weer op te pikken en schreef me in voor lessen aan de plaatselijke academie, maar uiteindelijk haakte ik door drukte telkens weer af. Ik raasde door en kreeg een burn-out en depressie.

 

Nu ziet mijn leven er volledig anders uit: wat mijn hart warm maakt, is nu een topprioriteit. Creativiteit is niet langer iets dat mooi meegenomen is, als er eens tijd is. Het is een basisbehoefte voor mij en dus schat ik die graag naar waarde. Creatief bezig zijn brengt me eenvoud, energie, evenwicht en kansen tot expressie. Begrijp je nu wat die E in Atelier E zoal betekent? Creativiteit is er voor iedereen en dat wil ik jou graag tonen! 😘

Meet me on the sunny side? 

2Q3A2456.jpg
kerstraam-60.jpg
Atelier E_edited.png

Veel gestelde vragen

Kan ik alleen komen?

Tuurlijk! Heel vaak schrijven deelnemers zich alleen in. Kiezen voor een creatieve workshop is kiezen voor jezelf. Ik hou de groepen steeds klein, zodat je ook makkelijk kan verbinden met anderen. 

Wat als ik niet creatief ben?

'Creatief' is niet iets wat je bent, het is iets wat je doet. Iedereen kan het dus! Met mijn begeleiding ben ik er trouwens zeker van dat jij elk project tot een goed einde brengt! 

Wat met corona?

Kan de workshop niet doorgaan omwille van de COVID19-maatregelen, dan krijg jij de betaling teruggestort. Je krijgt twee dagen voor de workshop een herinneringsmailtje. Gaat de workshop niet door, dan wordt het je ook dan gecommuniceerd. Ten allen tijde volgt Atelier E de COVID19-maatregelen op.

Hoe lang duren de workshops?

Sommige workshops duren langer dan andere. Handwerk is standaard traag, maar daardoor is het net zo rustgevend. De workshop 'weven' duurt het langst. Vertraag en geniet ervan!

Wat als ik niet kan komen?

Kan jij zelf niet meer komen? Stuur dan gerust iemand in jouw plaats en laat dat even weten via mail. Je inschrijvingsgeld kan niet worden terugbetaald.

Ben ik mijn geld kwijt als de workshop niet doorgaat?

Nee, hoor! Soms gebeurt het dat de inschrijvingen van een workshop niet vlot lopen. Is het minimumaantal deelnemers (zoals vermeld bij elke workshop) niet bereikt, dan kan Atelier E ervoor kiezen om de activiteit te annuleren. Jij krijgt dan je betaling teruggestort. Twee dagen voor de workshop krijg je een herinneringsmailtje. Gaat de workshop niet door, dan wordt het je ook dan gecommuniceerd.